Od maja letovi Tel Aviv – Tivat i Podgorica – Atina

Dodajte komentar

Izraelska nacionalna avio-kompanija, Israel Airlines, koja šest godina leti ka Crnoj Gori, od maja će prvi put uvesti svakodnevne letove na relaciji od Tel Aviva do Tivta, saopštio je počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot.

On je za Vijesti kazao da će ta avio-kompanija povećati i broj letova tokom aprila.

“Postigli smo dogovore koji će dovesti rekordan broj izraelskih turista u Crnu Goru ove ljetnje sezone. Očekujem više od 50 hiljada izraelskih turista od aprila do oktobra”, kazao je Rinot.

On je objasnio i da će izraelski turoperator Eshet tuors, zajedno sa crngorskim nacionalnim avio-prevoznikom Air Montenegrom, odrganizvati od 10. aprila do juna jedan nedjeljni let na relaciji Tel Aviv-Podgorica, a od juna će biti uvedena po tri nedjeljna leta.

“Ovo je veoma važno za crnogorsko turističko tržište nakon dugog perioda teškoća pandemije korone”, objasnio je Rinot.

Podgorica – Atina

Direktna avio-linija Podgorica-Atina biće otvorena u maju, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Iz kompanije su kazali da je izvršni direktor, Goran Jandreoski, u razgovoru s menadžmentom Međunarodnog aerodroma Atina, dogovorio detalje u vezi sa direktnom avio-linijom Podgorica-Atina koja će biti otvorena u maju.

“Jandreoski se sreo sa kolegama iz Grčke na marginama Aviation Event-a, koji se održava u Klužu u Rumuniji, a koji je ove godine okupio vrh svjetske avio-industrije”, navodi se u saopštenju Aerodroma.

Jandreoski je, ranije danas, prisustvovao panelu na kojem je online izlaganje imala komesarka Evropske unije (EU) za saobraćaj, Adina Valean, zatim direktor Međunarodnog savjeta aerodroma na svjetskom nivou, Luis Felipe de Oliveira, kao i potpredsjednik Međunarodne asocijacije za vazdušni transport (IATA), Rafael Švarcman.

Jandreoski se sreo i sa izvršnim direktorom Wizz Air-a, Jozefom Varadijem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *