U trci za direktora Uprave prihoda Petričević, Milošević, Đukić…

Dodajte komentar

Na konkurs za izbor direktora Uprave prihoda i carina (UPC) stiglo je devet prijava, potvrdilo je juče Pobjedi više izvora.

Konkurs je bio otvoren do 28. marta, ali je moguće da stigne još prijava putem pošte. Na konkurs se prijavila aktuelna v.d. direktorice UPC Milena Petričević, koja je to juče potvrdila Pobjedi.

– Zbog svih rezultata koje postižemo, a čini mi se da tu ima i moje zasluge, osjećala sam obavezu da se prijavim na konkurs. Vidim da ima puno prijava i nadam se zdravoj konkurenciji – rekla je Petričević Pobjedi.

Ona je za v.d. direktoricu UPC imenovana 21. oktobra prošle godine, a prije dvije sedmice je saopštila da joj je ministar finansija Milojko Spajić tražio da podnese ostavku, što je ona odbila.

Prijavu su poslali i pomoćnici Petričević – Jelena Đukić, Maja Vučinić i Miloš Medenica. Đukić, koja je pomoćnik u sektoru naplate, je prethodno bila načelnica Odjeljenja za naplatu prihoda i postupanje sa carinskom robom u Upravi carina i nezvanični je favorit Vlade. Medenica je pomoćnik Petričević za velike poreske obveznike, iz redova Ure, dok je Vučinić pomoćnik za carinske poslove.

Na konkurs se javio i aktuelni državni sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u Rade Milošević. On je u vladi izbornog povjerenja 2016. bio direktor Zavoda za zapošljavanje. Milošević je juče Pobjedi odgovorio da ispunjava sve uslove za to radno mjesto.

Konkurisao je i bivši sekretar Ministarstva finansija Goran Petrović, koji je na toj funkciji bio u mandatu prošle vlade. Prijavu je dostavio carinski inspektor Siniša Raičević, za kojeg je javnost čula kada je kao zviždač upozoravao na pogrešan obračun akciza i druge zloupotrebe u Upravi carina. Na konkurs se javio i načelnik područne jedinice UPC u Pljevljima Eldin Katana.

Direktor UPC bira se na pet godina, a očekuje se da će Uprava kadrova testirati kandidate u narednih deset do 15 dana. Ipak, pitanje je kako će se novi ministar finansija odnijeti prema tom kadrovskom rješenju, s obzirom na to da je konkurs raspisan tokom tehničkog mandata aktuelne Vlade.

Prije Petričević, dužnost v.d. direktora UPC obavljao je Aleksandar Damjanović tokom čijeg mandata su spojene uprave prihoda, carina i igara na sreću. Damjanoviću Vlada nije produžila mandat.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *