NLB Banka i Agencija za zaštitu životne sredine u posjeti vrtiću „Suncokrili“

Dodajte komentar

Predstavnici NLB Banke i Agencije za zaštitu životne sredine su u ponedjeljak, 28. marta posjetili stariju vaspitnu grupu vrtića „Suncokrili“ – JPU Ljubica Popović i tom prilikom su predškolcima održali edukativnu radionicu na temu novca i štednje, kao i važnosti očuvanja životne sredine.

U okviru ove posjete mališani koji su učestvovali u radionici,  na ime donacije NLB Banke, na poklon će dobiti, svako po jednu sadnicu, koje će na Međunarodni dan planete Zemlje, 22. aprila, biti zasađene u dvorištu ove vaspitno – obrazovne ustanove, uz učešće djece u akciji sadnje.

Sa ciljem da skrene pažnju na značaj razvijanja svijesti o ekologiji, te da se odgovoran odnos prema životnoj sredini gradi već od najranijeg doba, predstavnica Agencije za zaštitu životne, Tatjana Boljević, mališanima je približila na koje sve načine se mogu pravilno brinuti o prirodi, koju svi treba da doživljavamo kao naš najvredniji resurs za buduće generacije.

Tokom časa štednje i novca koji su održale direktorice dvije podgoričke filijale Jelena Vučinić i Milena Mučalica, djeca su imala priliku da saznaju više o tome kako je nastao novac, a poseban akcenat stavljen je na razumijevanje pojma štednje, te na značaj usvajanja zdravog odnosa prema novcu već od malih nogu.

Predškolci su pokazali visok stepen zainteresovanosti za teme i aktivno su učestvovali u predavanjima, a nijesu krili oduševljenje štednim kasicama i pisaćim priborom koje su dobili od NLB Banke, dok je Agencije za zaštitu životne sredine ovoj JPU obezbijedila i određeni broj primjeraka publikacije “Crna Gora između planina i mora – pejzaž i biodiverzitet”, nastale u okviru kampanje “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”.

Banka će nastaviti da među djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta promoviše odgovoran odnos prema novcu i štednji, pomažući boljem razumijevanju finansijskih pojmova.

U okviru kampanje „Sve mogu od malih nogu“ pored finansijskog opismenjavanja, banka zastupa vrijednosti koje afirmišu zdrave životne stilove, pozitivan odnos prema reciklaži i očuvanju životne sredine, što je i prilikom ove posjete bio zajednički cilj Banke i Agencije za zaštitu životne sredine.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *