SSCG: Definisati mjere u cilju zaštite egzistencije građana

1 komentar

Savez sindikata (SSCG) apelovao je na sve socijalne partnere i nadležne institucije da što prije definišu mjere koje bi doprinijele da egzistencija građana bude sigurna i zaštićena, bez čega nema progresa društva.

U SSCG su rekli da su dostojanstven rad i dostojanstven život prioriteti koje niko ne smije zapostaviti.

SSCG insistira da se u vremenu globalne krize, koja je i kod nas, nažalost, i te kako prisutna, definišu strategije koje bi se u što kraćem roku implementirale, čime bi bio zaštićen standard, ali i život građana.

“S tim u vezi neophodno je, što prije, ograničiti rast cijena, prvenstveno osnovnih životnih namirnica, potom goriva i drugih roba, koje najviše utiču na egzistenciju naših građana”, navodi se u saopštenju.

U toj sindikalnoj organizaciji smatraju da se mora što prije pokrenuti, zaštiti i osnažiti domaća proizvodnja, tim prije što posjedujemo bogate prirodne resurse, koji dugo čekaju svoju ekonomsku valorizaciju.

“Shodno tome, SSCG ponovo poziva sve relevantne subjekte, da što prije i bez odlaganja preduzmu mjere za dostojanstven život i rad svih građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sindikalni podržavaoci Evropa brže bolje neplana sad su sami sebe diskvalifikovali za bilo kakvo ozbiljno razmatranje bilo koje životne i ekonomske teme na javnoj sceni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *