Kompanija One: Kolektivnom posvećenošću do održive planete

U subotu, 26. marta, kompanija One će se četrnaesti put zaredom pridružiti globalnoj akciji “Sat za našu planetu”, koju organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF).

Tog dana, u 20:30 časova, kompanija One će isključiti svijetla u upravnoj zgradi u Podgorici i poslovnicama širom Crne Gore.

“Sat za planetu je prilika da pokažemo koliko nam je stalo do prirode i životne sredine – ali i da pomognemo drugima da shvate njen značaj u životima svih nas. Takođe, ova akcija nam pokazuje koliko smo moćni kada se udružimo i kako čak i malim  promjenama u svakodnevnom životu možemo doprinijeti smanjenju posljedica koje izazazivaju klimatske promjene, “ poručuju iz kompanije One.

U kompaniji ističu da uprkos tome što nema lakih i brzih rješenja za klimatsku krizu, javne institucije, privatni sektor, nevladine organizacije i građani udruženi mogu doprinijeti ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

“U subotu ćemo zajedno sa milionima ljudi širom svijeta poslati poruku da je očuvanje planete zadatak svakog od nas. Klimatske promjene, prekomjerna upotreba ograničenih resursa, opadanje biološke raznovrsnosti predstavljaju savremeni izazov koji ne ostavlja prostora za ravnodušnost,” zaključili su u kompaniji One.

Akcija „Sat za našu planetu”, u svijetu poznata kao Earth Hour, prvi put je održana u Sidneju 2007. godine, a danas se obilježava u više od 180 zemalja.

Check Also

Povoljniji prevoz za građane upućene na liječenje van Crne Gore

Fond za zdravstveno osiguranje i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro potpisali su Protokol o saradnji kojim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.