“Evropa sad” osim plata povećala i poresku disciplinu

1 komentar

Usvojene reforme kroz program Evropa sad bilježe pozitivne rezultate, pa je osim povećanih zarada došlo do povećanja poreske discipline, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje implementacije programa Evropa sad!

“Evropom sad! postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana. Zadovoljstvo mi je što možemo da konstatujemo da je uspješnost programa zabilježena kod svih državnih organa I strateških partnera, Unije poslodavaca Crne Gore, dva reprezentativna sindikata i Privredne komore Crne Gore. Veoma značajno je i to što imamo brojne pokazatelje koju nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku disciplinu”, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca.

To je jasan pokazatelj povećane poreske discipline obveznikai i poštovanja zakonskih propisa koji se odnose na ovu oblast.

“Iz Uprave za inspekcijske poslove naglasili su da su sve neophodne institucionalne i administrativne kapacitete usmjerili na strogu kontrolu izvršavanja zakonskih obaveza, te da su inspektori rada svakodnevno na terenu. Prema ocjenama prisutnih, odlična međuresorna saradnja u značajnoj mjeri doprinosi samoj implementaciji programa Evropa sad! koji premašuje sva očekivanja”, navode u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Citat “Predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca.”

    Ovo nije indikator bolje poreske discipline i neka se oksfordac i njegovi zarezi od državnih sekretara ne kriju iza UPC operativaca. Bljak nesposobnosti oksfordca…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *