Bez turista iz Rusije i Ukrajine 150 miliona eura manje u budžetu

Dodajte komentar

Planiranje turističke sezone mora da se fokusira na alternativna tržišta kako bi se nadomjestio gubitak od procijenjenih 150 miliona eura zbog nedolaska turista iz Rusije i Ukrajine, poručilaje Sanja Marković, sekretarka Odbora za turizam Privredne komore.

Ona je do te brojke došla tako što je pomnožila prosječnu dnevnu potrošnju turiste od 75 dolara sa 254.000 gostiju, koliko je lani došlo iz Ukrajine i Rusije.

Marković je Gradskoj RTV saopštila da će turistička sezona biti neizvjesna i ove godine.

“Poučeni iskustvom iz doba pandemije, ali i zbog dugoročne stabilnosti, ključno je pronaći alernative ruskom i ukrajnskom tržištu. Rezultati će zavisiti od saradnje nadležnog ministarstva, NTO, turističke privrede i nacionalng avio-prevoznika rekla je ona i naglasila da se marketinške aktivnosti trebaju usmjeriti na Centralnu i Zapadnu Evropu Češku, Poljsku, Mađarsku, Njemačku, Austriju, Tursku, UAE, itd.”, navela je ona i dodala da je problem i što je budžet NTO 69 odsto manji u odnosu na prošlu godinu.

“Nedovoljno je 300.000 eura za marketinške aktivnosti tokom cijele godine”, navela je Marković i istakla da je veliki problem i to što u Crnoj Gori ne postoji strateški marketinški plan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *