5 nasljednika najbogatijeg Evropljanina koji će jednog dana voditi LVMH

Dodajte komentar

Bernar Arno ima 73 godine. Izvršni direktor konglomerata LVMH, koja stoji iza brendova Louis Vuitton i Christian Dior, ali Moet & Chandon i TAG Heuer, trenutno je najbogatiji Evropljanin. Neto vrijednost njegovog bogatstva procjenjuje se na 155 milijardi dolara.

Ali vrijeme penzije se bliži, nasljednici su spremni, a kako Fortune magazine ocjenjuje, sve podsjeća na seriju ‘Succession’.

Ovo je tih petoro nasljednika koji bi jednog dana mogli da vode LVMH.

Delfine Arno (46)

Potpredsjednica je kompanije Louis Vuitton. Pohađala je poslovnu školu EDHEC u Lilu i Londonsku školu ekonomije.

Karijeru je započela u McKinsey-iju u Parizu, a iskustvo u modnoj industriji stekla je radeći u kompaniji dizajnera Džona Galijana 2000. godine, pomažući u razvoju brenda. Između 2001. i 2013. radi u Christian Dior-u u odjeljenju za obuću i napredovala je do zamjenika generalnog direktora. Članica je još nekoliko odbora kompanija koji su u sastavu LVHM.

Njen stil upravljanja je smiren i ima tendenciju da posjećuje prodavnice kada su u njima najveće gužve.

Antoan Arno (44)

Šef komunikacija i imidža u LVMH-u. On je takođe predsjednik kompanije Loro Piana i izvršni direktor kompanije Berluti. Najstariji sin je dobio svoju prvu važnu ulogu upravo u Berlutiju, transformišući luksuznog proizvođača obuće u brend muške odjeće. Sa 25 godina počeo je da radi u LVMH-ovom marketinškom timu, a pokrenuo je kompanije gde su glavna lica bili Muhamed Ali, Anđelina Džoli, Mihail Gorbačov i Bono.

Godine 2011. pokrenuo je ‘Les Journees Particulieres’, festival koji se održava u 14 zemalja i podstiče LVMH brendove da otvore svoja vrata za javnost. Prema Wall Street Journal-u, oženjen je Natalijom Vodianovom, ruskom manekenkom, i strastven je igrač golfa.

Aleksandar Arno (29)

Potpredsjednik u kompaniji Tiffany. Tečno govori francuski, engleski i njemački. Završio je Telekom ParisTech i magistrirao inovacije na Ecole Politechnique. Njegovo digitalno iskustvo pomoglo je modnom konglomeratu da pokrene ‘24 Sevres’, svoju platformu za e-trgovinu. Godine 2019. preuzeo je mjesto svog oca u upravnom odboru Carrefour-a, francuskog lanca supermarketa. Konačno, prošle godine je postao izvršni potpredsjednik za proizvode i komunikacije u Tiffany & Co.

Opisuju ga kao 40% analize i 60% osjećaja, koji čini da se stvari dogode prije nego kasnije. Zahvaljujući njemu, Džej Zi i Bijonse su pristali da urade kampanju „O ljubavi” za Tiffany. Godine 2021. oženio se Žeraldin Žiot, mladom dizajnerkom, a na svadbi su im bili Rodžer Federer, Farel Vilijams, i Kanje Vest.

Frederik Arno (27)

Izvršni direktor kompanije TAG Heuer, brenda luksuznih satova. Studirao je na Ecole Politechnique i sa prijateljem je vodio startap za mobilno plaćanje, koji su kasnije prodali BNP-u. Zatim se pridružio TAG Heuer-u sa punim radnim vremenom kao direktor strategije i digitala. Sa 25 godina imenovan je za generalnog direktora kompanije, čime je postao drugi najmlađi Arno koji je dobio tu poziciju poslije svog brata Aleksandra. Njegov glavni fokus je e-trgovina, koja je porasla za 329% u 2020. Iste godine, našao se u centru pažnje medija zbog saradnje sa glumcem Rajanom Goslingom i dvogodišnjim ugovorom koji je glumac dobio za promociju satova.

Svira klavir i igra tenis, a tečno govori engleski, italijanski i nemački.

Žan Arno (23)

Direktor marketinga i razvoja satova Louis Vuitton. Najmlađi Arno je magistrirao mašinstvo na Imperial koledžu u Londonu i finansijsku matematiku na MIT-u. Prognoziraju mu svijetlu budućnost u poslovnomn svijetu.

Izvor: Bonitet

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *