Međunarodni sajam turizma: TO Budva organizovala B2B sastanke

Dodajte komentar

U okviru 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je B2B radionicu kojoj su prisustvovali predstavnici Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore, turističkih agencija i više od 20 budvanskih hotela i oko 30 predstavnika turističkih agencija iz Srbije.

Učesnici današnje radionice ujedinjeni su u ocjenama da su sastanci bili izuzetno uspješni, te da će doprinijeti boljoj saradnji.

Menadžerka u agenciji CMM iz Budve Nataša Novaković, predstavila je hotel Magnolija koji posluje u okviru CMM grupe.

“Današnji utisci su jako dobri i zadovoljavajući. Bilo je mnogo naših starih partnera koji su nas posjetili i razgovarali sa nama. Upoznali smo nove, buduće partnere, razmijenili utiske i kontakte. Jedan zaista uspješan dan. Imamo priliku da narednih dana pod štandom TO Budva upoznamo još novih partnera, razmijenimo iskustva i predstavimo ono što nudimo”, kazala je Novaković.

Milena Tošković, menadžerka prodaje u hotelu AMI iz Petrovca, istakla je da su zadovoljni današnjim programom, radionicama i sajmom.

“Domaćini su pokazali veliko interesovanje i  radujemo se dobroj sezoni, jer je u najavi potpisivanje dosta ugovora sa turoperatorima i turističkim agencijama iz Srbije. Gosti iz Srbije su uvijek bili i jesu dobrodošli kod nas”, kazala je Tošković.

Vladimir Ajković iz Aykon hotelske grupacije koja zastupa male luksuzne hotele u Crnoj Gori, od Petrovca do Budve, kazao je da je današnji sastanak bio interesantan.

“Sreli smo se sa dugogodišnjim partnerima, razmijenili iskustva, očekivanja. Govorili smo o predstojećim praznicima –  Vaskrsu i Prvom maju, pripremamo određene pakete… Vjerujemo da će i sezona pred nama biti interesantna”,  dodao je Ajković.

Milan Vasić, komercijalni direktor agencije Plana Tours, takođe je pun pozitivnih utisaka nakon sastanka.

“Upoznali smo neke nove hotelijere, nove privatne smještaje i utisci su jako dobri. Očekujemo dobru sezonu, za sada ide dobar booking, ljudi su uveliko počeli da prave rezervacije”, naveo je Vasić.

Dragana Kovačević iz Džoli Holidej-a poručila je da je današnji sastanak bio koristan.

“Lijepo je da imamo priliku da se sretnemo sa hotelima sa kojima smo sarađivali, kao i da se upoznamo sa novim objektima, hotelima i organizacijom za privatni smještaj. Prezadovoljni smo. Ovakvi su skupovi uvijek potrebni. Ovo je poput još jednog sajma u malom”, ocijenila je Kovačević.

Direktor turoperatorske firme Savana, Stevan Peševski iz Makedonije kazao je da im je Crna Gora jedna od najpopularnijih destinacija.

“Htio bih da se zahvalim TO Budva. Ovaj koncept komunikacije i prezentacije, odnosno radnih sastanaka je veoma efikasan i u veoma kratkom roku imamo veoma kvalitetne sastanke i postižemo ugovore. Veoma smo zadovoljni, očekujemo da ova naša današnja aktivnost urodi plodom u zajedničkom interesu”, naveo je Peševski.

Miroslav Mladenović iz TU Magazin- a smatra da su današnji sastanci jako važni, naročito nakon dvije pandemijske godine.

“Ovo je najava dobre sezone. Već sada se dogovaraju saradnje i aranžmani. Ovo je pravi vid promocije turističke ponude Budve. Ovo može imati samo pozitivan uticaj”, ističe Mladenović.

Branka Džoganović ispred Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Crnoj Gori saopštila je da su izuzetno zadovoljni što su dobili mogućnost da predstave svoje kapacitete i razgovaraju sa agencijama iz Srbije i Makedonije.

“To nam je vrlo važno jer su to tržišta ka kojima smo mi ove godine najviše orjentisani zbog drumske dostupnosti i situacije na kontinetnu sa kojom smo svi upoznati. Zahvaljujući razgovorima sa agencijama koje smo danas obavili i interesovanju koje je iskazano, vjerujem da će ove godine ranije početi dolazak gostiju, te da ćemo postići produžetak sezone kojem se nadamo i na kojem smo radili”, zaključila je Džoganović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *