Radović podnio ostavku u Odboru direktora Luke Bar

Dodajte komentar

Profesor Milivoje Radović podnio je ostavku u Odboru direktora Luke Bar, saznaju “Vijesti” od izvora iz te kompanije.

Radović je profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici, čiji je bio i dekan, a pokrivao je i funkciju člana Savjeta Centralne banke Crne Gore.

On je ostavku podnio juče i o tome obavijestio predsjednicu Odbora Slađanu Perišić.

”Obavještavam vas da podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Odboru direktora Luke Bar. Razloge ostavke neću komentarisati, ali svakako su uslovljeni aktuelnim dešavanjima u Luci Bar, kao i rezultatom poslovanja u prošloj godini”, piše u ostavci Radovića u koju “Vijesti” imaju uvid.

”Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Radovićem.

Izvor “Vijesti” iz ove državne kompanije kazao je da je kompanija prošlu godinu završila sa pozitivnim finansijskim rezultatom od 700.000 eura, a ukazao je da kompanija ima problema zbog aktuelnih dešavanja u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Iz skladišta u Slobodnoj carinskoj zoni od kraja prošle godine ukradene su cigarete u vrijednosti od nekoliko miliona eura, čime je nanijeta šteta državnom budžetu.

Izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić sredinom februara za “Vijesti” je kazao da ta državna kompanija stabilno posluje, uredno izmiruje sve obaveze prema državi i dobavljačima, te da im je za ovu godinu biznis plan vezan za najave poslovnih partnera i njihov pretovar, a za najznačajnije poslove izdvojio je pretovar koncentrata bakra i rudnika boksita.

Ukupan prihod kompanije u prošloj godini je bio oko 11.880.000 eura. Luka Bar je i 2019. i 2020. završila sa pozitivnim rezultatom – dobitkom. U 2019. godini ostvaren je dobitak u iznosu od 930.506 eura, pri čemu su ukupni prihodi iznosili 10.351.266 eura, a rashodi 9.420.760 eura. U 2020. godini ostvaren je dobitak u iznosu od 1.108.154 eura, pri čemu su ukupni prihodi iznosili 10.975.459 eura, a rashodi 9.867.305 eura.

U Odboru direktora su, pored Radovića i Perišić, još i Savo Vujošević, Milorad Krgović i Aleksandar Lekić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *