Mladi ukrajinski anarhisti ‘oslobodili’ Deripaskinu vilu u Londonu (video)

Dodajte komentar

Grupa mahom mladih Ukrajinaca je provalila prekjuče u jednu vilu na londonskom trgu Belgrejv u vlasništvu sankcionisanog ruskog oligarha Olega Deripaske, prenio je RTS.

Ukrajinci su na balkon vile istakla ukrajinsku zastavu i parolu: „Ova zgrada je oslobođena“.

Oni su istakli i transparent sa pogrdnim riječima, upućenim ruskom predsjedniku Putinu na engleskom i ukrajinskom jeziku.

Zatim je uslijedilo devetočasovno ubjeđivanje sa policijom, koja je opkolila zgradu i putem krana pregovarala sa članovima grupe, koji su zahtijevali da zgrada bude ustupljena na upotrebu ukrajinskim izbjeglicama.

Tokom pregovora sa policijom, oni su snimili video unutrašnjosti kuće, koji su postavili na društvene mreže, ali su i pjevali i pili viski.

Ova grupa sebe opisuje kao Mahnoviste, sljedbenike ukrajinskog anarhiste Nestora Ivanoviča Mahnoa, koji je tokom građanskog rata, koji je na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza vođen od boljševičke revolucije do početka dvadesetih godina prošlog vijeka, pod svojom kontrolom držao južni dio današnje Ukrajine.

Četvorica aktivista, koji su odbili da izađu iz vile, uhapšena su poslije devet sati razgovora sa policijom.

Oko sat vremena prije toga, druga grupa aktivista je pokušala da se kroz policiju probije do zgrade, ali su jedan po jedan savladani i privedeni.

Izvor: Pcnen

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *