MER: Podrška privrednicima kroz Programa za razvoj prerađivačke industrije za 2022.

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je domaća mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike da se prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za pokriće dijela troškova nabavke opreme u okviru Programa za razvoj prerađivačke industrije za ovu godinu.

Program podrazumijeva realizaciju planirane investicije – nabavku opreme (nove i polovne ne starije od pet godina), dijelom ili u potpunosti kroz kreditni aranžman koji je zaključen u periodu 1. januara do 30. novembra ove godine sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF) i poslovnim bankama.

Ukupan budžet za realizaciju ovog Programa iznosi milion eura, a podnošenje prijava i prateće dokumentacije o realizaciji aktivnosti se obavlja najkasnije do 30. novembra.

Podnošenje prijava i prateće dokumentacije obaviće se preko online aplikacije, korišćenjem digitalnog sertifikata putem linka https://programi.gov.me, uz korisničko uputstvo o načinu apliciranja, koje će se naći na veb stranici Ministarstva.

Potrebne informacije kao i stručna pomoć mogu se dobiti u prostorijama Ministarstva, radnim danima od deset di 13 sati i putem mejlova [email protected] i [email protected].

Ministarstvo je danas, pored javnog poziva za Program za razvoj prerađivačke industrije, objavilo i javne pozive za dodjelu sredstava u okviru programa za unapređenje konkurentnosti i razvoj i promociju zanatstva.

Programi podrške, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, unaprijediće cjelokupni poslovni ambijent i podstaći dalji oporavak i razvoj ekonomije, a ukupan iznos sredstava koja su na raspolaganju je 5,2 miliona eura.

Cilj programa je unapređenje poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća, zanatlija i veći doprinos razvoju prerađivačke industrije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *