EPCG ne razmišlja o poskupljenju struje i restrikcijama

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ne razmišlja o povećanju cijena struje i uvođenju restrikcija, kazao je izvršni direktor tog preduzeća Nikola Rovčanin.

Rovčanin je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore kazao da EPCG ne samo da ne razmišlja o poskupljenju i restrikcijama već će, kako je kazao, zadržati popuste za sve redovne platiše.

“Zadržali smo popuste građanima do 30. juna 2022. za sve redovne platiše do 12,5%. 208 hiljada je redovnih platiša u Crnoj Gori što je jasan odgovor građana i povjerenju u EPCG”, kazao je Rovčanin.

On je ipak apelovao na građane da električnu enegiju koriste racionalo.

“Bez obzira na činjenicu da je naš elektroenergetski sistem stabilan, da su finasije stabilne, da imamo nesmetanu isporuku električne energije i da ne razmišljamo o restrikcijama i povećanju cijena struje da građani ipak električnu energiju koriste racionalno. Važno je preventivno djelovati imajući u vidu dešavanja na globalnom nivou. Da budemo odgovorni i rukovodstvo EPCG i građani kao potrošači što će ići u korist i državi i građanima i EPCG”, kazao je Rovčanin.

Izvršni direktor EPCG ukazuje na ključne poteze koje je kompanija učinila u borbi za energetsku stabilnost.

“Prije svega višemjesečna borba za očuvanje rada Termoelektrane Pljevlja i nastavak ekološke rekonstrukcije. Druga poslovna odluka bila je raskidanje privilegovanog položaja Uniprom KAP-a u smislu isporuke električne energije po cijeni od 45 eura i treća je pokretanje investicionih projekata kada je u pitanju zelena energija”, kazao je Rovčanin.

On ističe da bez Termoelektrane Pljevlja Crna Gora ne bi mogla da nadomjesti nedostajuću energiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *