Musk podijelio teoriju zavjere o tvorcu Bitcoina

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask podijelio je fotografiju koja, kako napominje, navodi na to ko stoji iza imena Satoši Nakamoto – pseudonima tvorca bitkoina

Tako Maskova šaljiva teorija sugeriše da je ime Satoši Nakamoto zapravo kombinacija slogova iz imena četiri tehnološke kompanije: Samsunga, Tošibe, Nakamičija i Motorole.

Satošija Nakamotoa, Amerikanca japanskog porijekla, mediji su označili kao čovjeka koji je izumuo i lansirao vitruelnu valutu bitkoin. On je negirao da ima ikakve veze sa tim, dok su ga fotoreporteri jurili u finansijskom dijelu Los Anđelesa, pisao je nedavno Gardijan.

– Nemam nikakve veze sa tim – rekao je on. Dan ranije njega su pojurili fotoreporteri u finansijskom dijelu Los Anđelesa, zato što su svi željeli da imaju slike i izjavu misterioznog čovjeka koji stoji iza virtuelne valute.

Nije i dalje jasno da li mediji ranije pogriješili kada su njega označili za kreatora bitkoina. Konkretno, portal Njuzvik, koji je prvi objavio ovu informaciju.

Prema ovom portalu, Nakamoto stoji iza monete koja je postala popularna u 2013, i od dana je donijela svom osnivaču dobit od oko 400 miliona dolara.

Nakamoto je priznao da je imao neke veze sa bitkoinima, ali dalje navodi da više ne učestvuje u tome i da ne može da komentariše.

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.