Moguće poskupljenje trajektnog prevoza na liniji Kamenari-Lepetane

Dodajte komentar

Rast cijene goriva uticao je na poskupljenje mnogih proizvoda i usluga, a sa najavom novog skoka cena, vrlo je moguće da će poskupiti i trajektni prevoz na liniji Kamenari-Lepetane, piše Novski portal.
U DOO Pomorski saobraćaj analiziraju cjelokupnu situaciju i smatraju da nije dobro svako malo mijenjati cijene. Potrebna je, kako kažu, strpljiva i promišljena odluka, mada, kako se stvari odvijaju povećanje cijena se čini neizbježnim.

“Opšte je poznato da porast cijena goriva lančano utiče na rast cijena mnogih drugih proizvoda i usluga. Tek treba vidjeti kakve će ukupne, multiplikativne posljedice povećanja cijena goriva biti”, ističu za Novski portal iz ove kompanije.

Menadžement sa velikom pažnjom prati kretanje cijena ovog energenta, kao i njegovu dostupnost na tržištu, ali i cijene ostalih inputa, kao i ukupnu ekonomsku situaciju u zemlji i šire.

Postojeći cjenovnik trajektnih usluga nije se mijenjao od 2013. godine.

Karte za prelazak s jedne na drugu stranu zaliva jednim od šest trajekata Pomorskog saobraćaja koštaju: za bicikl jedan euro, motorcikl – dva eura, automobil – 4,5 eura, putnički kombi – osam eura, teretni kombi, minibus – devet eura, kamion preko 5t – 12,5 eura, autobus – 15 eura, šleper – 22 eura, specijalna vozila – 25 eura.

Plovidba trajektima za pešake je besplatna.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *