Vlada isključila šest hotela s liste razvojnih projekata iz oblasti turizma

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore isključila je šest hotela sa Liste razvojnih projekata iz oblasti turizma, saopšteno je nakon sjednice.

Riječ je o hotelima na Žabljaku, Kolašinu, Miločeru i Mojkovcu, a razlog isključenja je to što investitori nisu dostavili bankarske garancije.

“Vlada je prihvatila Predlog za isključenje šest projekata sa Liste razvojnih projekata u oblasti turizma. To su Bobotov hotel and resort na Žabljaku po kondo modelu poslovanja sa četiri zvjezdice, Elite Hotel & Residence takođe sa četiri zvjezide po kondo modelu poslovanja u Kolašinu, te turistički kompleks Hotel sa vilama koji se gradi na Žabljaku i koji će takođe imati četiri zvjezdice”, saopšteno je iz Vlade.

Sa liste su isključeni i kondo hotel Kolašin Resort & Spa, hotel Kraljičina plaža u Miločeru po mješovitom modelu poslovanja sa pet zvjezdica i kondo hotel Black Pine u Mojkovcu.

“Imajući u vidu da je Vlada, 2. jula 2020. godine, definisala obavezu investitora da dostave neopozivu bankarsku garanciju naplativu u korist Vlade, u iznosu od 50% minimuma investicije, kao i da je na sjednici od 30. decembra 2021. godine, donijeta Odluka kojom se uvode strožiji kriterijumi za investitore u vidu bankarske garancije koja će važiti do datuma finalizacije projekta, zaključeno je da tri projekta nijesu ispunila investicione obaveze, dok za tri nijesu dostavljene bankarske garancije, navodi se u saopštenju”.

Vlada je potom utvrdila inoviranu Listu koja sadrži deset projekata.

“Takođe, zaduženo je Ministarstvo ekonomskog razvoja da sprovede neophodne aktivnosti u svrhu aktiviranja bankarskih garancija dostavljenih od strane investitora za projekte izgradnje hotela Bobotov hotel and resort i turističkog kompleksa Hotel sa vilama 4*. Oba projekta sprovode se na Žabljaku”, zaključuje se saopštenju Vlade Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *