Spajić tražio od Petričević da podnese ostavku?

Dodajte komentar

Vršiteljka dužnosti Uprave prihoda i carina Milena Petričević tvrdi da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić od nje preksinoć tražio da podnese ostavku prijeteći joj smjenom, dok iz njegovog resora odgovaraju da su je samo zapravo pozvali na odgovornost zbog propusta u radu.

“Vijestima” su iz Ministarstva, odgovarajući na optužbe Petričević, kazali da joj je Spajić mišljenjem ukazao kako da postupi u vezi sa koncesijom za igre na sreću firmi “Džek pot” čiji su vlasnici Branislav Brano Mićunović i Sava Džigi Grbović, dok Petričevićeva tvrdi da o tome nisu progovorili ni riječ.

Prema mišljenju Ministastva u koje su “Vijesti” imale uvid, Petričevićeva je morala toj privatnoj kompaniji negativno da odgovori na njihov zahtjev za drugo produženje koncesije za kazino “Falkeinstener” u Bečićima, prije isteka koncesije 18. februara.

Ona to nije učinila, pa je Privredni sud na zahtjev “Džek pota” donio privremenu mjeru o produženju rada kazina do pravosnažno riješenog spora između tog privatnika i države.

Svaka nova koncesija za rad kazina početno košta 2.000.000 eura.

Petričevićeva od petka ne odgovara na pitanja “Vijesti” o postupanju u vezi sa koncesijom za Mićunovićevu i Grbovićevu firmu.

Ko je kome stao na žulj
Petričevićeva je juče “Vijestima” kazala da je na sastanak sa Spajićem došla nakon poziva njegove sekretarice, u srijedu veče.

”Jedina tema bio je zahtjev da podnesem ostavku i da mu olakšam. U razgovoru je naveo da će me smijeniti bez obzira na to što sama neću da podnesem ostavku, navodeći da sam mnogima stala na žulj i da njega ‘buše’ i da bi me svakako drugi smijenili. Dalje je naveo da je razgovarao sa direktorom Agencije za nacionalnu bjezbjednost (ANB) Dejanom Vukšićem i rekao je ‘moraš da ideš, da bi te sačuvali’”, navela je Petričevićeva.

Ponovila je da nisu razgovarali o koncesiji za “Džek pot”, ali i da ona o tome od Spajića ništa nije krila.

”Bilo kog koncesionara, a posebno Džek pot, ne da nismo pominjali na sastanku, nego ne postoji bilo koje postupanje o kome ministar nije službeno obaviješten. Ako nije u pitanju neposrazum i ako se pritisak na mene želi sakriti kroz podmetanja i izmišljotine, onda se radi o krivičnom djelu”, rekla je ona.

Ona je Spajiću, tvrdi, nakon toga ukazala da je na svakom polju imala rezultate i da je u to uložila “nadljudske napore” u protekla četiri mjeseca, ali i da je “zatekla važne međunarodne projekte u kašnjenju, koje je pomjerila s mrtve tačke”.

”Rekla sam mu da zbog svog integriteta odbijam da postupim po zahtjevu (o smjeni)”, kazala je.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *