Šta je (osim milijardi) zajedničko milijarderima?

Dodajte komentar

Šta, osim miliona, imaju zajedničko Elon Musk i Richard Branson? Istaknute jagodice. Upravo one, uz simetrično lice, povećavaju šansu da će neko postati preduzetnik, zaključak je nove studije koju su radili stručnjaci sa Univerziteta u Kipru.

Veća je vjerovatnoća da preduzetnici imaju simetrično lice i istaknute jagodice, nalaz je nove studije Univerziteta u Cipru. Ali iako ove crte lica povećavaju šansu da neko postane preduzetnik, ništa ne govore o tome da li će biti uspješan u poslu. Jer, istraživači nisu našli vezu između izgleda lica i uspjeha u preduzetništvu.

Naučnici su posmatrali tri karakteristike – odnos širine i dužine lica, istaknutost jagodica i simetriju lica. Ispostavilo se da istaknute jagodice i simetrično lice utiču na vjerovatnoću da se neko upusti u poduzetničke vode. S druge strane, odnos dužine i širine lica ne utiče na sklonost poduzetništvu.

Budući da se studija bazirala samo na muškarcima bijelcima, potrebna su dalja istraživanja koja će uključiti različite grupe, uključujući žene, navode istraživači.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *