Prihodi veći 37,6 miliona, obaveze izmirene

Dodajte komentar
Spajić, Foto: Gov.me

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da su prihodi za januar i februar 2022. veći su 37,6 miliona eura, ili 19,3 odsto, u odnosu na isti period prošle godine. On je naveo da je “Evropa sad” uspješante da se sve obaveze 100 odsto servisiraju.

Spajić je podacima koje je objavio na Tviteru želio da demantuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji j izjavio da je “Evropa sad” skupa politička igra, odbacujući mogućnost primjene sličnog ekonomskog modela u njegovoj državi, jer bi, kako je rekao, u tom slučaju ostali bez para za bolnice, ljekove i penzionere.

Spajić je kazao da su prihodi za januar i februar nadmašili plan budžeta.

“Prihodi za januar i februar 2022. veći su 37,6 miliona eura, ili 19,3 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, odnosno veći su 15,6 miliona eura , 7,2 odsto, od plana budžeta. Sve obaveze se 100 odsto servisiraju (lijekovi…)”, naveo je Spajić na Tviteru.

Zabilježen je i rast broja zaposlenih za 1.000, a ukupno ih je 212.046.

“PIO naplata bila je niža u januaru 2022, ali je jednaka obavezama iz decembra 2021. Već u februaru veća je šest odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine”, zaključio je Spajić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *