NLB Eko kredit za čistija Pljevlja

Dodajte komentar

NLB Banka ponudila je građanima Pljevalja NLB Eko kredit iznosa do 10.000 eura, sa rokom otplate do 6 godina, koji je namijenjen za finansiranje radova za podizanje energetske efikasnosti i smanjenje zagađenja vazduha u stambenom sektoru ove opštine.

Eko kredit je rezultat saradnje koju banka ostvaruje sa Opštinom Pljevlja i kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, putem koje će građani biti u mogućnosti da ostvare finansijski podsticaj od 20 do 50% na procijenjenu vrijednost investicije koja može biti finansirana iz ličnih izvora ili putem NLB Eko kredita, a odnosi se na objekte individualnog ili kolektivnog stanovanja.

Osnovni ciljevi Javnog poziva Opštine Pljevlja koji je otvoren do 21. marta je da se kroz realizaciju mjera za povećanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru ostvari:

  • smanjenje potrošnje energije za zagrijavanje, uz poboljšanje komfora boravka u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja,
  • doprinos povećanju korišćenja obnovljivih izvora energije, i
  • smanjenje emisija čvrstih čestica i gasova s efektom staklene bašte (GHG).

Na Javni poziv mogu se prijaviti sva zainteresovana lica koja su vlasnici/suvlasnici stambenih objekata individualnog ili kolektivnog stanovanja, u kojima borave, na području opštine Pljevlja.

Podnosioci prijava mogu konkurisati za podršku – subvencionisanje realizacije jedne ili više mjera za unapređenje energetske efikasnosti, u skladu sa uslovima definisanim Javnim pozivom. Uslove Javnog poziva i potrebnu dokumentaciju građani Pljevalja mogu preuzeti ovdje.

Radovi u okviru ovih podsticajnih mjera se mogu odnositi na zamjenu dotrajale bravarije, nabavku opreme za grijanje ili ugradnju toplotno-izolacionih građevinskih materijala (za spoljnje zidove, stropove, krovove).

Informacije o uslovima NLB Eko kredita dostupne su na web stranici: putem koje se građani Pljevalja mogu prijaviti za kredit ili zakazati sastanak, radi savjetovanja. Krediti će se odobravati u skladu sa kreditnom politikom banke.

Važno je kazati da štedeći energiju, radimo na očuvanju životne sredina i smanjenju zagađenja vazduha koje predstavlja poseban problem za grad Pljevlja, naročito u toku grejne sezone. Na ovaj način stvaraju se bolji uslove života i čistija Pljevlja za generacije koje dolaze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *