“Na Zapadnom Balkanu nema nestašica osnovnih životnih namirnica”

Dodajte komentar

U regionu Zapadnog Balkana nema nestašica osnovnih životnih namirnica, trgovine su dobro snabdjevene i nema razloga za veću zabrinutost građana.

To je poručeno regionalnoj ministarskoj video konferenciji SWG, na kojoj su ministiri i visoki zvaničnici, odgovorni za poljoprivredu u zemljama Zapadnog Balkana, razgovarali o trenutnom stanju lanca snabdijevanja hranom.

Kako je poručeno iz crnogorskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na toj konferenciji je učestvovao i resorni ministar iz Crne Gore Aleksandar Stijović.

“Na konferenciji su ministri i visoki zvaničnici razgovarali su viškovima i deficitima pojedinih vrsta poljoprivrednih – prehrambenih proizvoda, trgovinom i slobodnim kretanjem poljoprivrednih dobara, inputa i zaliha, kao iotvorenim pitanjima i zajedničkim akcijama za olakšavanje trgovine”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ministri i vladini zvaničnici su izrazili snažnu posvećenost efikasnoj regionalnoj saradnji i pronalaženju zajedničkog mehanizma za prevazilaženje poremećaja na tržištu, prekida u lancima snabdijevanja hranom i regionalnoj trgovini poljoprivrednim dobrima.

“Poručeno je da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdjevene i da nema razloga za veću zabrinutost građana”, rekli su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore.

Na konferenciji je istaknuto da privatno gomilanje zaliha treba izbjegavati, kao i da su vlade spremne da dodatno podrže poljoprivredni sektor.

“Iskazana je zajednička posvećenost koordinaciji i regionalnoj saradnji i evropskim integracijama, naglašavajući da će ministarstva kontinuirano razmjenjivati informacije sa opredjeljenjem rješavanja potencijalnih problema u duhu solidarnosti i dobrosusjedstva”, rekli su iz Ministarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *