CKB banka donirala vrijedne instrumente Dječjoj hirurškoj klinici

Dodajte komentar

CKB je Dječjoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece donirala set od 11 instrumenata za sprovođenje minimalno invazivnih zahvata laparaskopske hirurgije.

“Duže od jedne decenije, CKB kontinuirano podržava Institut za bolesti djece, nastojeći da unaprijedi uslove za rad i funkcionisanje medicinskih timova koji brinu o očuvanju zdravlja najmlađih”, navodis e u saopštenju banke.

U ime CKB-a, donaciju dr Muhedinu Kadiću, načelniku Operacionog bloka Instituta za bolesti djece, predala je Stela Bošković, direktorica Odjeljenja za korporativni sekretarijat.

„Sigurna sam da ne postoji nešto što može biti važnije od zdravlja, a posebno od zdravlja najmlađih. Priliku da unaprijedimo uslove rada za posvećene ljekare i medicinsko osoblje Instituta za bolesti djece, doživljavamo kao privilegiju i šansu da doprinesemo da se što prije vrati osmijeh na lice mališana i njihovih roditelja. I u vremenu koje je pred nama, CKB će nastaviti da u ovoj plemenitoj misiji bude pouzdani saveznik Instituta za bolesti djece“, istakla je Stela Bošković, direktorica Odjeljenja za korporativni sekretarijat.

Govoreći o donaciji hirurških instrumenata, dr Muhedin Kadić je naglasio da su njome značajno dopunjeni hirurški setovi, čime će ljekari Dječje hirurške klinike, ali i cijelog Instituta za bolesti djece, biti u mogućnosti da pruže našim mališanima najbolji tretman uz što kraće vrijeme oporavka.

„Iskoristio bih priliku da se u ime zaposlenih Dječje hirurške klinike, kao i u svoje lično ime, zahvalim CKB-u na velikodušnoj donaciji i iskazanom senzibilitetu prema Institutu za bolesti djece. Predmet donacije je set od 11 instrumenata koji se primjenjuju u minimalno invazivnoj laparaskopskoj hirurgiji. Kao što znate, laparaskopska hirurgija je u stalnom napretku, novi instrumenti i novi hirurški pristupi omogućavaju sve različitije operacije. Najbitnije je da laparaskopska hirurgija omogućava da uvijek prisutna briga o zdravlju pacijenta i skraćeno vrijeme liječenja malih heroja na ovaj način budu naša svakodnevica“, naveo je dr Kadić, načelnik Operacionog bloka Instituta za bolesti djece.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *