Adriatic otvara Sveti Stefan za predstojeću sezonu

Dodajte komentar

Adriatic Properties sa zadovoljstvom objavljuje svoju namjeru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu 2022. godine – saopšteno je iz ove kompanije.

Najava stiže nakon što je, kako su rekli, Privredni sud Crne Gore 7. marta donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist Adriatic Properties “Budva” d.o.o. u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan.

– Uslovi privremene mjere sprečavaju Hotelsku grupu Budvanska rivijera (kao Zakupodavca), kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja (kao garanta Zakupodavca) da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriatic-u i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan (uključujući susjedne plaže i morsko dobro) koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina – istaknuto je u saopštenju.

Prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su, kako su naveli, sve radnje koje mogu štetiti Adriatic-ovom pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promjene prava na ekskluzivnost koja uživaju gosti rizorta.

– Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriatic-u, uključujući i izmjene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan – rekli su iz ove kompanije.

Adriatic u potpunosti očekuje da će Hotelska Group Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja poštovati uslove privremene mjere.

– Nažalost, u svjetlu brojnih dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan za 2021. godinu zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole. Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali spriječila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbjednosti i standarda usluge koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan – naglasili su iz kompanije.

U Adriatic-u su, kako su rekli, bili “veoma nesretni zbog donešene, ali neophodne odluke o zatvaranju rizorta i neizbježnim posljedicama koje je to imalo po mogućnosti zapošljavanja i lokalnu privredu kako u budvanskom regionu tako i po Crnu Goru u cjelini”.

– Adriatic pozdravlja odluku Privrednog suda Crne Gore da dodijeli privremenu mjeru jer pruža adekvatnu zaštitu kako bi Adriaticu omogućio bezbjedno i sigurno upravljanje Aman Sveti Stefan rizortom u skladu sa svojim pravima i obavezama za predstojeću sezonu 2022. godine i dalje – naveli su iz kompanije.

Adriatic je, dodaju, veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje interese šire lokalne zajednice na čelu donošenja odluka.

– Ponovno otvaranje Aman Sveti Stefan rizorta omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatic-a i Crne Gore – zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *