Vlada odobrila 40 državljanstva na bazi ekonomskog interesa

Dodajte komentar

Od 1. januara do 15. februra ove godine Vlada Zdravka Krivokapića dodijelila je još 43 tzv. počasna državljanstva, od čega 40 po osnovu Programa ekonomskog državljanstva, saopštio je Centar za građansko obrazovanje.

Kako navodi CGO i u ovom ciklusu, najveći broj tih državljanstava, odnosno dvije trećine dodijeljen je licima koja su porijeklom iz Rusije.

“Osim u slučaju tri državljanstva, za koja se kao razlog prijema navodi neki drugi interes, sva državljanstva su data na bazi ekonomskog ili privrednog interesa države, uz pozivanje na Program ekonomskog državljanstva Vlade Crne Gore”, objavio je CGO na Tviteru.

Za 14 i po mjeseci, Vlada je dodijelila ukupno 317 počasnih državljanstava, odnosno skoro polovinu svih takvih državljanstava koja su dodijeljena u proteklih 14 godina (od početka primjene Zakona o državljanstvu iz 2008. godine).

“Osim u slučaju 10 državljanstava za koje se ne navodi ko je predlagač, sva počasna državljanstva ovog saziva Vlade data su na prijedlog premijera Krivokapića”, navode u CGO.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *