Intesa Sanpaolo donira 10 miliona eura za Ukrajinu

Dodajte komentar

Intesa Sanpaolo će donirati 10 miliona eura za podršku lokalnim i međunarodnim organizacijama koje pomažu narodu Ukrajine.

“Intesa Sanpaolo je oduvijek bila duboko prisutna u svojim zajednicama, među ljudima sa područja na kojima posluje. Kao vodeća evropska bankarska grupa i jedina italijanska banka koja je prisutna u Ukrajini, namjeravamo pokazati konkretan znak bliskosti s ukrajinskim narodom koji je pogođen ovom ozbiljnom humanitarnom krizom. Ova inicijativa se nadovezuje na one koje već postoje, a kako bismo pomogli našim ljudima u našoj ukrajinskoj podružnici Grupe – Pravex Banci, kolegama koji nikada nisu prestali podržavati zemlju, otvarajući poslovnice i osiguravajući bankarske usluge u teškim okolnostima. Ostajemo bliski s njima i njihovim porodicama i još jednom im se zahvaljujemo”, kazao je Carlo Messina, izvršni direktor Intesa Sanpaolo

On se takođe, zahvalio zaposlenima u podružnicama u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Moldaviji na onome što čine kako bi dočekali i podržali ukrajinske kolege.

“Odluka ima za cilj da obezbijedi 10 miliona eura za podršku projektima solidarnosti i gostoprimstva za one koji su pogođeni ovom krizom. Sve teža humanitarna vanredna situacija čini ovo hitnom inicijativom, kako bi se pružila konkretna i direktna pomoć sada, kao i u daljem razvoju događaja. Uporedo s ovim, pripremamo kampanju prikupljanja sredstava putem naše neprofitne crowdfunding platforme For Funding koja ima za cilj kombinovanje naše dodatne podrške sa sredstvima koja smo u mogućnosti da mobilizujemo za podršku ljudima u potrebi”, zaključio je Messina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *