EPCG: Usvojen novi pravilnik o organizaciji preduzeća, smijenjeni svi menadžeri

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede razriješio je sve menadžere u tom privrednom društvu, potvrđeno je za “Dan” iz tog državnog preduzeća.

“S obzirom na to da smo nedavno usvojili novi pravilnik o organizaciji EPCG, iz kojega je proistekao i novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, to je, shodno Statutu i važećem Zakonu o privrednim društvima, odbor direktora u obavezi da razriješi sve menadžere te, saglasno predlozima izvršnog direktora, imenuje novi sastav menadžmenta. Komisija za kadrovska pitanja u EPCG, na predlog izvršnog direktora, obradila je prijave jednog broja kandidata koji su na poslednjoj sjednici odbora direktora i imenovani, a u toku je analiza preostalog dijela predloženih kandidata za menadžere, o čemu će se odbor direktora izjasniti na nekoj od narednih sjednica”, kazali su iz EPCG.

Iz EPCG nisu precizirali koliki je broj menadžera u toj kompaniji. Prema informacijama lista “Dan”, riječ je o 47 menadžera koji su nakon sistematizacije razriješeni. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, sada bi trebalo da u EPCG bude 55 novih menadžera. Dio smijenjenih menadžera je, kako su i kazali, već imenovan, dok će ostatak menadžera imenovati na narednim sjednicama.

EPCG je državno preduzeće čiji kapital u ime države predstavljaju predsjednik borda Milutin Đukanović i članovi odbora direktora: Mirjana Čizmović, Rajko Radusinović, Aleksandar Dožić, Nenad Marović, Milun Božović i Jovan Radošević. Izvršni direktor kompanije je Nikola Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *