Jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji košarke?

Dodajte komentar

Nikola Jokić jedan je od najboljih košarkaša svijeta, a s obzirom na kvalitet njegovih igara, srpski košarkaš je adekvatno plaćen. Ove sezone zarađuje 31.579.390 dolara samo od Denver Nuggetsa, a u budućnosti bi taj iznos trebao biti i puno veći.

Naime, iako Jokić ima ugovor s Denverom do kraja sezone 2022./23., on će ovog ljeta moći da potpiše novi ugovor s Nuggetsima. Iz kluba su već najavili da će mu prvog dana ponuditi takozvani ‘supermax’ ugovor, a iz redova srpskog košarkaša su uzvratili činjenicom da će ponudu Jokić odmah potpisati.

Tako je Jokićev menadžer, najpoznatiji košarkaški agent u Evropi Miško Ražnatović, u podcastu Basketnews najavio kako će srpski košarkaš na ljeto potpisati ugovor s Denverom koji će biti najveći u sitoriji NBA lige. Jokić bi za pet godina trebao dobiti 241 milion dolara što je nešto više od aktuelnog rekordera Giannisa Antetokounmpa koji je od Milwaukeeja dobio 228,2 miliona dolara za ugovor od pet godina.

Jokićevo preuzimanje rekorda je logično kada se zna kako je, prema pravilima NBA lige, supermax ugovor vezan za ‘salary cap’, odnosno on može iznositi najviše 35% salary capa, odnosno ukupnog iznosa kojeg klub troši na plate. Kako svake godine raste salary cap, tako je svake godine sve veći iznos supermax ugovora.

“Po našim očekivanjima, trebalo bi da sve bude potpisano ovog ljeta. Očigledno je zaslužio produženje na maksimalni iznos”, rekao je Ražnatović u podcastu te dodao:

“Luka Dončić je napravio lijepu zabavu kada je potpisao svoj posljednji ugovor i postavio mi izazov pošto sam ja jako poznat po urganizovanju zabava i učestvovanju u društvenom životu. Ali, poznavajući Nikolu, vjerovatno od zabave nema ništa i biće sve isto kao i prije. To je za njega samo jedan komad papira koji treba potpisati”, kazao je Ražnatović i dodao da ga je Jokić, kad je prošli put potpisao novi ugovor, samo mailom obavijestio da je to napravio.

Novim ugovorom Jokić bi u sezoni 2023./24. trebao zaraditi 42,6 miliona dolara, u 2024./25. taj bi se iznos povećao na 44,9 miliona, a slijedi rast na 48,2 miliona (2025./26.), 51,5 miliona (2026./27.) i 54,8 miliona dolara (2027./28.).

(Jutarnji.hr)

Foto: Facebook

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *