U crnogorskim marketima dovoljne količine namirnica, pojedini ograničili kupovinu brašna i ulja

Dodajte komentar

Nakon brojnih informacija da je na crnogorskom tržištu, zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, realno očekivati novi rast cijena brašna, žitarica i ulja, u crnogorskim marketima je napravljena ogromna gužva zbog kupovine tih namirnica u ogromnim količinama.

Iz kompanije Mercator-CG su za portal Bankar.me kazali da trenutno nesmetano vrše nabavku osnovnih i svih drugih životnih namirnica i u tom smislu trenutno nemaju nikakvih izazova.

“Kompanija raspolaže dovoljnim zalihama za nesmetano poslovanje i snabdijevanje potrošača u narednom periodu”, navodi se u odgovoru Mercatora.

Kako su kazali, i u njihovim marketima je u posljednjih dva-tri dana primjetna povećana potražnja za namirnicama.

“Podaci koje dobijamo iz svojih objekata širom Crne Gore, pokazuju da je primjetna povećana potražnja za osnovnim životnim namirnicama. Uprkos povećanoj potražnji, u svim našim objektima potrošačima su, u svakom momentu, dostupni svi proizvodi”, kazali su iz Mercatora.

“Imajući u vidu dešavanja u Ukrajini i činjenicu da je ta zemlja velika izvoznica, možemo očekivati novi rast cijena brašna, žitarica i ulja na crnogorskom tržištu. Kompanija Mercator-CG, kao dio Fortenova grupe, koja je regionalni lider u oblasti trgovine, pratiće kretanja na evropskom i našem tržištu i prilagođavati se, vodeći računa prije svega o interesima naših potrošača”, istakli su nadležni iz kompanije Mercator-CG.

PR kompanije Voli Olivera Šuškavčević kazala je za Portal RTCG, da su zbog neracionalne kupovine limitirali prodaju ovih namirnica, na džak brašna i paket ulja.

Šuškavčević je poručila da ima dovoljno zaliha i da nema potrebe za brigom.

“Gužve su bile velike, kao prije dvije godine, kada su ljudi kupovali namirnice u velikim količinama. Uglavnom se danas kupovalo brašno i ulje”, kazala je Šuškavčević.

Ona je kazala da su limitirali prodaju ovih namirnica zbog današnje neracionalne kupovine.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *