CBCG će donirati 60.000 eura za pomoć ugroženom i raseljenom stanovništvu Ukrajine

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore doniraće 60.000 eura za pomoć ugroženom i raseljenom stanovništvu Ukrajine, saopštio je danas guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić na sastanku sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom.

Od ukupnog iznosa, 30.000 eura biće uplaćeno na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, a preostalih 30.000 eura na račun Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori za potrebe zbrinjavanja raseljenog ukrajinskog stanovništva u Crnoj Gori, dogovoreno je na današnjem sastanku.

„Ovom donacijom izražavamo solidarnost sa građanima Ukrajine i želimo da podržimo djelovanje Crvenog krsta i Ambasade Ukrajine u pravcu ublažavanja humanitarnih posljedica sukoba u ovoj zemlji“, istakao je guverner Žugić.

Gospođa Fijalka je zahvalila na pomoći i istakla da narodu Ukrajine veoma znači  razumijevanje i podrška koja ovih dana intenzivno stiže sa raznih adresa u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi i o poslovanju Zapad banke koja je u većinskom vlasništvu ukrajinskih državljana. Konstatovano je da ova banka posluje stabilno i sigurno, te da bilježi i blagi rast depozita.

Sastanku su prisustvovali i viceguverneri Zorica Kalezić i Miodrag Radonjić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *