Udruženje banaka: 50.000 eura pomoći za Ukrajinu

Dodajte komentar

Udruženje banaka Crne Gore održalo je juče vanrednu sjednicu a urgentnost okupljanja bankara je bila potreba za humanitarnom akcijom pomoći za građane Ukrajine. Na sjednici je kao gost bio glavni akcionar Zapad banke ad Podgorica, Vadim Morohovski  koji je u kratkom izlaganju iznio zahvalnost na podršci, ukazavši na vrlo teškoj situaciji u Ukrajini i ono sve što nosi rat.

“Naglašena je ujedinjenost naroda Ukrajine bez obzira na religiju i etničku pripadnost i da u ratu pate svi civili, djeca, žene, stariji ljudi. Ukazao je da puno znači podrška iz cijelog svijeta, a posebno je snažna iz Evropske unije. Završio je obraćanje sa riječima „Ukrajina treba mir“. Prisutni direktori banaka su se složili da pomoć ispred Udruženja bude u ukupnom iznosu od 50.000,00 eura, koja će se uplatiti na namjenskom računu za Ukrajinu 520-5188-31, otvoren od strane Crvenog Krsta Crne Gore, kod Hipotekarne banke. Ovom prilikom bankari će pozvati i svoje klijente da u skladu sa mogućnostima doprinesu ovoj humanitarnoj akciji gdje je Crveni krst prepoznatljiva adresa preko koje će sredstva doći u prave ruke. Vjerujemo da partnerstva počivaju na toleranciji, solidarnosti i otvorenosti. Ovim gestom želimo da ohrabrimo naše partnere i ostale društvene činioce da u skladu sa svojim mogućnostima slijede naš primjer i pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije”, navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Nastavak sjednice je bio u rješavanju operativne problematike u poslovanju banaka, po dnevnom redu koji je bio utvrđen za redovnu sjednicu UO UBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *