Udruženje banaka: 50.000 eura pomoći za Ukrajinu

Udruženje banaka Crne Gore održalo je juče vanrednu sjednicu a urgentnost okupljanja bankara je bila potreba za humanitarnom akcijom pomoći za građane Ukrajine. Na sjednici je kao gost bio glavni akcionar Zapad banke ad Podgorica, Vadim Morohovski  koji je u kratkom izlaganju iznio zahvalnost na podršci, ukazavši na vrlo teškoj situaciji u Ukrajini i ono sve što nosi rat.

“Naglašena je ujedinjenost naroda Ukrajine bez obzira na religiju i etničku pripadnost i da u ratu pate svi civili, djeca, žene, stariji ljudi. Ukazao je da puno znači podrška iz cijelog svijeta, a posebno je snažna iz Evropske unije. Završio je obraćanje sa riječima „Ukrajina treba mir“. Prisutni direktori banaka su se složili da pomoć ispred Udruženja bude u ukupnom iznosu od 50.000,00 eura, koja će se uplatiti na namjenskom računu za Ukrajinu 520-5188-31, otvoren od strane Crvenog Krsta Crne Gore, kod Hipotekarne banke. Ovom prilikom bankari će pozvati i svoje klijente da u skladu sa mogućnostima doprinesu ovoj humanitarnoj akciji gdje je Crveni krst prepoznatljiva adresa preko koje će sredstva doći u prave ruke. Vjerujemo da partnerstva počivaju na toleranciji, solidarnosti i otvorenosti. Ovim gestom želimo da ohrabrimo naše partnere i ostale društvene činioce da u skladu sa svojim mogućnostima slijede naš primjer i pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije”, navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Nastavak sjednice je bio u rješavanju operativne problematike u poslovanju banaka, po dnevnom redu koji je bio utvrđen za redovnu sjednicu UO UBCG.

Check Also

Počeli pregovori o direktnoj avio liniji Podgorica – Sarajevo

Uspostavljanje direktne avio linije Podgorica – Sarajevo bilo bi ekonomski plodonosno i za Crnu Goru …

Leave a Reply

Your email address will not be published.