Prodat hotel “Vojvodina” u Igalu

Dodajte komentar

Privredna komora Vojvodine prodala je hotel „Vojvodinu“ u Igalu.

S obzirom na to da je potpisivanje ugovora predviđeno za 14. mart i da je procedura u toku, iz Privredne komore nisu željeli saopštiti ime kupca, piše Radio-televizija Herceg Novi.

Prema saznanjima tog medija, kupac je jedna crnogorska firma.

Podsjećaju da je tender za a prodaju hotela “Vojvodina” bio je otvoren do 14. februara, a početna cijena iznosila je 3,76 miliona eura.

-Tenderom je obuhvaćena prodaja hotela površine 421 kvadrata u osnovi i poslovni prostor ugostiteljstva čija je površina 365 m². Predmet prodaje je i dvorište površine 110 kvadrata. Predmet prodaje je i imovina koju čine hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m². Na istoj parceli nalazi se i hotel – trospratna zgrada čija je površina u osnovi 1.065 kvadrata a tenderom je obuhvaćeno i dvorište površine 2.589 kvadrata i zemljište pod objektima.

Kako je navedeno u oglasu, zainteresovani kupac je u obavezi da se upozna s teretom zabilježbe spora koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore.

Dva neuspjela tendera za prodaju odmarališta “Vojvodina” raspisana su 2020. godine; u martu po početnoj cijeni 4,7 miliona eura, i u junu iste godine, za milion eura manje. U martu prošle godine Vlada Vojvodine prodala je svoj suvlasnički udio u odmaralištu Privrednoj komori Vojvodine za 147.614.940 dinara, putem prava preče kupovine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *