NLB donirala EKG aparat Domu zdravlja Plav

Dodajte komentar

NLB Banka je donacijom vrijednom  2,000 eura podržala napore Doma zdravlja u Plavu u namjeri da svojim pacijentima, kardiovaskularnim bolesnicima, pruži adekvatan medicinski tretman.

Donirana sredstva banka je usmjerila na nabavku najsavremenijeg digitalnog  EKG aparata, koji će omogućiti rano otkrivanje, te samim tim i uspješno liječenje kardiovaskularnih bolesti.

Ovaj aparat nove generacije može se povezati sa računarom i laptopom,  i pogodan je za ustanove kojima je potrebna baza pacijenata sa EKG snimcima radi lakšeg praćenja tokom dužeg vremenskog perioda. Još jedna prednost dvanaestokanalnog EKG aparata je ta što se može umrežiti u lokalnu mrežu tako da doktor iz svoje kancelarije može vidjeti EKG snimak.

Kardiovaskularne bolesti su najčešći uzrok smrti u svijetu, ali i kod nas, tako da je prevencija, rana dijagnostika i adekvatno liječenje ove bolesti od presudnog značaja za normalan, dug život i zdravlje čovjeka. Ultrazvuk srca je prvi korak ka zdravom srcu i krvnim sudovima..Činjenica da Dom zdravlja u Plavu nije raspolagao ispravnim EKG aparatom , ukazala je na urgentnu potrebu da se ovoj ustanovi pomogne, što je  opredijelilo NLB banku da obezbijedi sredstva za njegovu hitnu nabavku , kako bi se pacijentima sa kardiovaskularnim oboljenjima iz Plava i Gusinja pružio adekvatan tretman liječenja.

“Imajući u vidu značaj zdravstvenog sistema za jedno društvo, pažljivo osluškujemo njegove potrebe. Zato je značajan dio naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenje u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Otuda i potreba da doniramo EKG aparat kako bi  građani Plava i Gusinja dobili adekvatan dijagnostički alat za liječenje kardiovaskularnih bolesti” kazao je prilikom uručenja donacije Zvonko Labudović, direktor NLB filijale u Beranama.

“NLB Banka Podgorica prepoznata je po donacijama zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori., Veoma smo zadovoljni da je  Dom zdravlja Plav danas u posjedu najsavremenijeg EKG aparata, zahvaljujući, upravo donaciji ove banke. U ime svih građana opština Plav i Gusinje, kao i zdravstvenih radnika ove ustanove, izražavam iskrenu zahvalnost donatoru, sa nadom da će NLB Banka i u budućnosti nastaviti aktivnosti na dobrobit svih građana Crne Gore” izjavila je direktorica JZU Dom zdravlja Plav, dr Biljana Vukanić.

Donacija Domu zdravlja Plav predstavlja još jednu potvrdu dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti banke lokalnoj zajednici i poboljšanja kvaliteta života svih njenih građana.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *