Keković: Bavimo se politikom dok inflacija raste

Dodajte komentar
Srđa Keković, foto MediaBiro

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Srđa Keković kaže da je neophodno da država što prije povuče odgovarajuće korake i zaštiti životni standard građana.

Keković podsjeća da u prethodnom periodu nijesu prošle brojne inicijative za ograničavanje cijena goriva.

“Imamo divljanje cijena goriva, a država je gluva na tu temu, građani ispaštaju. Na drugoj strani imamo bavljenje isključivo političkim temama dok se ovo stavlja pod tepih i u ovom trenutku, ja ne vidim u nekoj bližoj perspektivi da će moći da se reaguje. Vlada se brani činjenicom da ne može da limitira tu cijenu dok u Skupštini ne prođu izmjene Zakon o akcizama”, kazao je Keković u emisiji TVCG, “Dobro jutro Crna Goro”.

Keković upozorava da su u žiži političke teme, a interes građana u drugom planu.

“Imali smo situaciju sa “Evropa sad” to je bio krajnji trenutak da se tako nešto desi, ali svjesni smo i inflacije koja raste”, naveo je Keković.

On kaže i da država mora da povlači korake kako bi zaštitila životni standard, iako kako dodaje, svi su savjesni rasta cijena na svjetskom tržištu.

“Građani trpe, najviše trpe penzioneri koji nijesu imali rast penzija. Oni sada sa istim penzijama prolaze kroz ovu inflatornu krizu koja se polako zahuktava, a mi ništa ne činimo bavimo se samo politikom”, poručio je Keković.

Jedan od lidera Demokrastkog fronta i predsjednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je juče da zbog programa “Evrope sad” platu nije primilo 58.000 zaposlenih.

Keković kaže da taj podatak prvi put čuo juče od Medojevića i da još uvijek nema provjeru tih informacija.

“To prosto zvuči nevjerovatno, ali kažem suzdržaću se od nekog konkretnijeg komentarisanja dok i mi ne vidimo da li je ta statistika zaista realna”, naveo je Keković i dodaje da se često igramo statistikom.

“Mnogo je više benefita nego što je udara koje bilježi budžet svake porodice kroz inflaciju, ali ako se ovakav trend nastavi, može da dođe do toga da se rast zarada anulira”, poručio je Keković

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *