Ristić: Očekujemo dobru predsezonu

Dodajte komentar

Ovogodišnja predsezona sezona će, prema najavama turoperatora i hotelijera biti dobra, kazao je direktor Turističke organizacije (TO) Kotora, Jovan Ristić.

„Prema najavama turoperatora i hotelijera april je prilično popunjen, a maj gotovo u potpunosti, tako da ove godine možemo očekivati i da predsezona, koja je prošle godine bila lošija, bude veoma dobra“, rekao je Ristić agenciji Mediabiro.

Ristić je podsjetio da ima najavjenih 250 uplovljavanja kruzera.

„To je za nas veoma bitno, jer su za Kotor vrlo bitni izletnici koji posjećuju naš grad, kako sa kruzera, tako i iz okolnih država“, napomenuo je Ristić.

Prema njegovim riječima, izletnici su dominatno gosti sa zapada, dok gosti regiona uglavnom provode svoje odmore u Kotoru.

„Tako da mislim da će i ove godine biti dominatni gosti iz regiona, pogotovo iz Srbije. Imamo i najave gostiju iz Britanije, koji su bili krenuli da dolaze u Crnu Goru i prošle godine, ali je zbog situacije sa koronavirusom većina dolazaka otkazana“, kazao je Ristić.

Ristić je kazao da imaju kao najavu pokretanje letova na relaciji Tivat – Prag, kao i letove iz Osla i Helsinkija.

„Mislim da ćemo ove godine da imamo problem sa tržištem Rusije, Bjelorisije, Ukrajine zbog cijele situacije, kao i Kazhstana koji smo pokrenuli bili redovni letovima i dobrom kampanjom. Ipak, zaključke ne treba prerano donositi, nego treba sačekati dalji razvoj situacije“, rekao je Ristić.

On je naveo i da sve najave takve da se pandemija bliži kraju i nada se da će to voditi ka ekonomskom oporavku i povratku normalnim tokovima života.

„Dobrim i predanim radom, dobrim odlukama kada su resorna ministarstva u pitanju, ulaganjima tamo gdje je isplativo i dobro, štednjom, može se postići puno toga za kratak period, jer je Crna Gora mali sistem koji može lako da se oporavi“, smatra Ristić.

Izvor: MediaBiro.tv

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *