Zbog krize u Ukrajini: Obezbijeđene zalihe hrane za tri, a goriva za dva mjeseca

Dodajte komentar

Vlada je obezbijedila dodatne zalihe hrane i goriva zbog aktuelnih dešavanja u svijetu, odnosno ruske invazije na Ukrajinu.

Rijec je o zalihama hrane za tri mjeseca, a goriva za dva.

To je potvrđeno Vijestima nezvanično u Vladi, koja će o tome danas na sjednici i da raspravlja.

Izvor Vijesti iz Vlade je kazao da je ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović prosle sedmice u saradnji sa svim trgovačkim lancima obezbijedio dodane zalihe osnovnih životnih namirnica kojih je do sada bilo za mjesec, a sada su te zalihe povećane na tri mjeseca.

“Svi trgovački lanci imaju dovoljno zalihe hrane i građani mogu biti u potpunosti bezbjedni. Ovo je urađeno zbog poremećaja na međunarodnom tržištu, koje je povezano sa aktuelnom situacijom u odnosima Rusije i Ukrajine”, rekao je izvor Vijesti iz Vlade.

Kako je dodao izvor Vijesti, Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) kojim rukovodi ministar Mladen Bojanić obezbijedilo je dodatne zalihe goriva.

“Goriva je bilo za mjesec dana na pumpama, a obezbijeđene su zalihe za dodatni mjesec”, kazao je izvor Vijesti koji tvrdi da je nabavka svih zaliha hrane i goriva bila nalog premijera Zdravka Krivokapića.

Prema riječima izvora Vijesti, na današnjoj sjednici Vlade biće razmatran i model rješavanja robnih rezervi države koje je pripremio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *