Coca-Cola lansirala Starlight – piće inspirisano svemirom

Dodajte komentar

Coca-Cola je bila jedno od prvih bezalkoholnih pića koje se konzumiralo u svemiru i to 1985. godine, kada su astronauti na Space Shuttle Challengeru pili iz Coca-Cola Space Can-a.

Sada, nakon više od 36 godina, kompanija je odlučila da magiju iz svemira spusti na zemlju, ali na ograničeno vrijeme.

Tako se od ponedjeljka na policama širom Sjedinjenih Američkih Država mogu naći Coca-Cola Starlight pića, što je prva ponuda ograničenog izdanja kompanije Coca-Cola Creations, koja će ugasiti žeđ generacije Z za otkrićem kroz niz neočekivanih napitaka i dizajna ambalaže, kulturno relevantnih izraza i kreativne saradnje.

Coca-Cola Starligt, kako su objavili na stranici kompanije, spaja prepoznatljiv ukus Coca-Cole sa neočekivanim dodirima, uključujući crvenkastu nijansu i osjećaj hlađenja, koji izaziva osjećaj putovanja u svemir.

“Eksperimentisanje sa tako ikoničnim brendom zahtijeva i veliku vjeru. Sve je počelo tako što smo se zapitali kako bismo mogli da oživimo magiju i misteriju kosmosa, gutljaj po gutljaj, na suštinski način Coca-Cole”, rekla je Oana Vlad, direktor u kompaniji Coca-Cola.

Dizajn pakovanja Coca‑Cola Starlight sadrži zvjezdano polje i gradijent koji dočarava osjećaj magle koji nadopunjava tečnost i talasa se i lomi dok je u interakciji sa svjetlom.

Globalni tim koji se bavi istraživanjem i razvojem, dizajnom, marketingom i tehnologijom sarađivao je i doveo Coca‑Cola Starlight koncept od ideje do lansiranja za manje od godinu dana.

“Ovo je hiperpovezan tim izvođača i kreatora, uključujući naše partnere iz agencija, koji su zasukali rukave i pokazali pravu moć zajedničkog stvaranja. Zajedno smo istraživali nepoznatu teritoriju i pomicali kreativne granice i, imajući prazno platno za nove ideje i nove načine rada, uspjeli smo isporučiti nešto zaista novo. Nadamo se da će naši fanovi uživati u njemu isto koliko smo mi uživali stvarajući ga”, rekao je Josh Schwarber, direktor digitalnog dizajna u The Coca-Cola Company.

Coca-Cola Starlight će biti dostupna u pojedinačnim bocama od 20 unci (0,70 grama) i 10 pakovanja mini limenki od 7,5 unci (0,26 grama) u opcijama “Original Taste” i “Zero Sugar”.

Kasnije ove godine, Coca-Cola planira predstaviti dodatno ograničeno izdanje Coca-Cola Creations.

“Coca-Cola Starlight nastala je s vizijom da u svijetu beskonačnih mogućnosti negdje u našem univerzumu može postojati druga vrsta Coca-Cole, još jedan način međusobnog povezivanja”, rekli su iz kompanije.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *