MER: Za razvoj privrede 5,2 miliona

Radni sastanak povodom predstavljanja Programa podrške za razvoj privrede, organizovala je Unija poslodavaca (UPCG) sa predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja. Sastanku su prisustvovali i privrednici članovi UPCG, prenosi PR Centar.

Predsjednik UPCG Predrag Mitrović kazao je da je dobro što program podrške, počinje već u martu, kao i daće poseban značaj od njegove implementacije imati preduzećau manje razvijenim krajevima, odnosno na sjeveru Crne Gore.

“Ta podrška će mnogo značiti za sjever, ali i za poslodavce koji će planirana sredstvausmjeriti u unapređenje pos lovanja tokom turističke sezone. Takođe, ove programske linije podrške veoma su važne za žene i mlade, mikro i mala preduzeća, kao i one koji posluju u sektoru zanatstva. Iako su potrebe privrede veće, vjerovatno seu ovom trenutku i ne može očekivati više”, ocijenio je Mitrović.

Državna sekretarka za razvojne ekonomske politike u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Milena Lipovina-Božović, kazala je da su ukupna sredstva za tri programa koje je kreiralo ministarstvo 5,2 miliona eura, prenijela je Mina biznis.

Tu spadaju program za razvoj prerađivačke industrije vrijedan milion eura, program za razvoj zanatstva u iznosu od 200 hiljada eura i program za unapređenje konkurentnosti od četiri miliona eura.

Check Also

U novembru 104 nove blokirane kompanije na spisku CBCG

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.