Kanada uvodi niz ekonomskih sankcija Rusiji

Dodajte komentar

Kanadski premijer Džastin Trudo najavio je niz ekonomskih sankcija Rusiji “dok se ne obnovi teritorijalni integritet Ukrajine”.

Kanada će zabraniti svojim državljanima da obavljaju bilo kakve inostrane transakcije sa proruskim separatističkim teritorijama Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, uvešće sankcije ruskim poslanicima koji su glasali za “nezakonitu odluku o priznavanju tih teritorija” i zabraniće Kanađanima da učestvuju u kupovini ruskog duga, izjavio je kasno sinoć Trudo.

Pored toga, ruskim bankama koje podržava država biće uvedene “dodatne sankcije”, a Kanada će “zabraniti bilo kakve finansijske transakcije sa njima”, dodao je kanadski premijer.

“(Predsjednik Rusije) Vladimir Putin je možda potcijenio čvrstinu odgovora međunarodne zajednice”, rekao je Trudo, izrazivši uvjerenje da će “čvrst i jedinstven odgovor širom svijeta na kraju veoma skupo koštati Putina”.

Prema njegovim riječima, nije kasno da Rusija traži diplomatsko rješenje i dodao da se diplomatski razgovori nastavljaju.

Putin je u ponedjeljak priznao nezavisnosti separatističkih regiona u istočnoj Ukrajini što je izazvalo nezadovoljstvo dijela međunarodne zajednice koja je odlučila da uvede sankcije Rusiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *