UPRAVA CKB-A PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU: Lakovića i Spasojević prijavili zbog nestalih miliona

Dodajte komentar

Sinoćnja objava o višemilionskoj pljački unutar Crnogorske komercijalne banke (CKB) već je predmet kojim se bave nadležni državni organi.

Televizija Vijesti iz izvora bliskih istrazi saznaje da je Uprava Crnogorske komercijalne banke krivičnu prijavu zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, podnijela protiv pedesetogodišnjeg Podgoričanina Pavla Lakovića i njegove godinu mlađe koleginice Daliborke Spasojević. Oni su navodno sa računa oko 200 klijenata, “skinuli“ 14 miliona eura.

Laković i Spasojević se sumnjiče da su djelo počinili u produženom trajanju, od 2015. godine.

Oni još nisu saslušani, jer je neophodno da banka prvo dostavi dokumentaciju na kojoj temelji krivičnu prijavu. Spisi predmeta, među kojima je i izjava Uprave banke, sada su u rukama vršioca dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Iz Centralne banke je za TV Vijesti saopšteno da preduzimaju sve neophodne radnje i aktivnosti u cilju utvrđivanja propusta u organizaciji i funkcionisanju sistema internih kontrola CKB banke, koji je rezultirao zloupotrebom službenog položaja.

S druge strane, Crnogorska komercijalna banka uvjerava da raspolaže svim potrebnim resursima da prevaziđe trenutni izazov u poslovanju, kao i da će svaka pričinjena šteta klijentima biti nadoknađena.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *