Rusiji prijete sankcije na trgovinu u funtama i dolarima

Dodajte komentar

SAD i Britanija će onemogućiti ruskim kompanijama pristup američkim dolarima i britanskim funtama, ukoliko Kremlj naredi invaziju na Ukrajinu.

To je izjavio britanski premijer Boris Džonson.

Iako Rusija negira da planira invaziju, SAD i Velika Britanija su više puta upozoravale da se Rusija sprema za napad na Ukrajinu, što bi, kako vjeruju u Vašingtonu i Londonu, pokrenulo najveći sukob od završetka Drugog svjetskog rata, prenosi Rojters.

Džonson je rekao da bi sankcije Zapada Rusiji u slučaju invazije išle mnogo dalje od onoga što je ranije sugerisano u javnosti.

“Zajedno sa našim američkim prijateljima, spriječićemo Rusiju da trguje funtama i dolarima. To će ih pogoditi veoma, veoma teško”, rekao je Džonson u intervjuu za BBC.

Britanski premijer je postavio pitanje da li je prijetnja sankcijama dovoljna da odvrati ruskog predsjednika Vladimira Putina jer, kako kaže, šef Kremlja možda ne razmišlja logično.

“U ovom trenutku moramo da prihvatimo i mogućnost da Vladimir Putin možda ne razmišlja logično o svemu i da ne sagledava katastrofu koja je pred nama”, rekao je Džonson.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *