Novi servis Hipotekarne banke: Aplikacija MojPOS – Vaš telefon, POS terminal

Dodajte komentar

Hipotekarna banka, kao lider u bankarskim inovacijama na crnogorskom tržistu, a u skladu sa svjetskim trendovima, među prvima u Crnoj Gori i regionu, svojim klijentima nudi mobilnu aplikaciju koja privrednim subjektima, preduzećima i preduzetnicima, omogućava da njihov mobilni telefon postane POS terminal (terminal za plaćanje putem platnih kartica i mobilnog novčanika).

Ovo inovativno rješenje namijenjeno je unapređenju poslovanja privrednih subjekata – malim i srednjim preduzećima, kao i registrovanim preduzetnicima, bez obzira za koju djelatnost su registrovani. Aplikacija je jednostavna za korišćenje, nema dodatnih aparata osim onog koji već posjedujete – Vaš Android uređaj, mobilni telefon ili tablet. Ono što ovu aplikaciju čini jedinstvenom jeste što nastala u saradnji sa kompanijama Mastercard i Visa.

“MojPOS je samo još jedna aplikacija na android uređaju, ali koja omogućava primanje uplata karticom ili mobilnim novčanicima, bilo kad i bilo gdje. Ova aplikacija dovešće do unapređenja poslovanja i povećanje prodaje privrednim subjektima i preduzetnicima, jer naplata nikada nije bila jednostavnija, brža i sigurnija. Ovo je još jedan korak ka digitalnoj transformaciji, a u narednom periodu od Hipotekarne banke korisnici mogu očekivati još inovativnih i naprednih servisa, na obostranu korist i zadovoljstvo’’, rekla je Ana Golubović, članica Upravnog odbora Hipotekarne banke.

Aplikaciju mogu jednostavno koristiti upravo oni preduzetnici koji vrše usluge koje su nam svima potrebne, poput vodoinstalatera, električara, frizera i sl., a koje smo do sada uglavnom plaćali gotovinom. Ovo novo digitalno rješenje za prihvat beskontaktnog plaćanja platnim karticama i telefonima, unaprijediće poslovanje privrede i omogućiti povećanje prihoda, a građanima će život učiniti lakšim.

Aplikacija MojPOS je jednostavna za korišćenje, dovoljno je da imate Android uređaj i da podnesete zahtjev banci putem sajta Hipotekarne banke. Naši klijenti koji se prijave za servis MojPOS biće oslobođeni mjesečne naknade tokom prvih 6 mjeseci korišćenja aplikacije.

Sve što je korisniku potrebno za preuzimanje ove aplikacije je WI-FI internet, mobilni Android uređaj v 5.0 ili više, NFC funkcionalnost i pristup Google play store prodavnici.

“Kompanija Mastercard posvećena je misiji smanjenja tehnoloških i troškovnih barijera sa fokusom na finansijsku inkluziju i razvoj poslovanja preduzetnika svih veličina. Poslovanje malih trgovaca podrazumijeva česte transakcije manjih vrijednosti (buket u lokalnoj cvjećari, taksi vožnja ili kilogram voća na lokalnoj pijaci) a s obzirom na to da često rade i na specifičnim lokacijama kao što su tržnice na otvorenom ili čak u pokretu, poput taksista i kurirskih službi – POS terminal za njih je često nepraktičan. Zato smo sa zadovoljstvom, u saradnji i partnerstvu sa Hipotekarnom Bankom koja je primjenjujući naprednu Mastercard Tap on the Phone tehnologiju preduzetnicima i pravnim licima u Crnoj Gori omogućila prihvat platnih kartica na podjednako jednostavan, siguran i praktičan način kao kod plaćanja na POS uređaju, pri tom uz minimalne troškove a zagarantovan rast platnih transakcija”, izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

„Visa nastoji da digitalna plaćanja učini dostupnim svima. Drago nam je da, zajedno sa našim partnerom Hipotekarnom bankom, donosimo inovativne tehnologije koje podstiču rast bezgotovinske ekonomije u Crnoj Gori. Iako se tradicionalni POS terminali prilično koriste, ovim proširujemo ponudu alata za prihvatanje beskontaktnog plaćanja. Rešenje „MojPOS“, koje jednostavno transformiše Android pametne telefone sa NFC podrškom u POS terminale, omogućava preduzećima da povećaju broj prodajnih mesta koja prihvataju ovaj vid plaćanja. Takođe može da unapredi rad mikro i malih biznisa, koji počinju da prihvataju digitalna plaćanja i nude nove usluge svojim klijentima. Verujemo da tehnologija i globalna ekspertiza koju Visa ima u ovoj oblasti, mogu da ojačaju lokalne ekonomije i doprinesu daljem razvoju bezgotovinskog društva u regionu“, istakao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

MojPOS servis je besplatan za korišćenje tokom prvih 6 mjeseci, a digitalni slip (račun) moguće je poslati na imejl adresu ili putem SMS/Viber/Whatsapp poruke.

Zahtjev za instalaciju može se podnijeti online, naime preuzetu i ispunjenu pristupnicu potrebno je poslati na imejl [email protected].

Više detalja možete pronaći na www.hipotekarnabanka.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *