Đoković zainteresovan da ulaže na crnogorskom primorju

Dodajte komentar

Teniser Novak Đoković zainteresovan je da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz, na kojem bi uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradio prvi golf teren sa 18 rupa na ovom dijelu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

Više izvora potvrdilo je Vijestima da je prvi reket svijeta kazao da je predviđeno ulaganje više od 300 miliona eura.

Đoković je krajem januara došao u Crnu Goru, kako bi se navodno uvjerio u potencijale lokacije Mrčevo polje. Izvori lista tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima nevladine organizacije (NVO) Jaz – Mrčevo polje, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu.

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. Vijestima je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren.

Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zainteresovano da privuče investitore – od Srbije do Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona eura.

Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da idalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi. Izvor lista tvrdi da su kazali ida su spremni da podrže projekat.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *