EKO-FOND raspisao konkurs za dodjelu subvencija za proizvodnju električne energije iz OIE

Dodajte komentar

Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond) objavio je konkurs za dodjelu subvencija za realizaciju projekata korišćenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u mrežnom ili samostalnom radu, pod nazivom on-grid i of-grid fotonaponski sistemi.

Eko-fond obezbjeđuje subvenciju za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i pojedince koji su registrovani za obavljanje samostalne djelatnosti i po tom osnovu ostvaruju prihode za nabavku i instalaciju sistema za proizvodnju električne energije iz OIE.

Predmet konkursa su ongrid sistem snage ne manje od tri kilovat-pika (kWp) na krovu objekta, sa pratećom opremom, kao i of-grid snage ne manje od 600 Wp, baterijske rezerve ne manje od 200 amper sati (Ah), snage invertera ne manje od 1000 W.

Maksimalni iznos je 40 odsto troškova, odnosno do 25 hiljada za on grid, a za ofgrid do pet hiljada eura, sa PDV-om.

Ukupan iznos sredstava je 190 hiljada eura, od čega 150 hiljada za on-grid, dok je 40 hiljada eura za of-grid sisteme.

Prijave se mogu slati na adresu Fonda, Ulica slobode 2, 81000 Podgorica, do 1. aprila u 15 časova.

Jedan od uslova odnosi se na to da je objekat izgrađen na osnovu akta u sk la du sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata i zakonom s njim izjednačenim, koji nije mijenjan u odnosu na akt koji dokazuje zakonitost.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *