Vuksanović imenovan za direktora Uprave za saobraćaj

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore donijela je rješenje po kom je za direktora Uprave za saobraćaj imenovala dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora, diplomiranog ekonomistu Radomira Vuksanovića.

U Objašnjenju ministra kapitanih investicija Mladena Bojanića navodi se da je 8. februara u Upravi za kadrove održana provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

“Nakon sprovedene provjere, na Listi za izbor kandidata našli su se sljedeći kandidati: Radomir Vuksanović, sa ostvarenih 38 bodova; Nebojša Kaljević, sa ostvarenih 34,67 bodova i Sonja Pravilović, sa ostvarenih 26,67 bodova”, navodi se u saopštenju. U skladu sa članom 59 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kojim je propisano da resorni ministar dužan je da, najkasnije u roku od deset dana od dana prijema liste za izbor kandidata i izvještaja iz člana 58 stav 5 ovog zakona, nakon obavljenog razgovora sa svim kandidatima sa liste za izbor kandidata predloži Vladi imenovanje starješine organa uprave.

“ Prilikom podnošenja ovog Predloga, resorni ministar je cijenio sljedeće razloge: da je Radomir Vuksanović, ostvario značajnu prednost u odnosu na ostale kandidate na provjeri

kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata; da je imenovani od oktobra 2021. godine vršilac dužnosti direktora Uprave za saobraćaj; da se isti uputio u poslovne procese navedene uprave”, navodi se u obrazloženju.

Član 33 stav 2 Zakona o državnoj upravi, propisuje da starješinu organa uprave imenuje Vlada, na pet godina, na predlog ministra, u skladu sa zakonom kojim se uređuju prava, obaveze i odgovornosti državnih službenika i namještenika.

Radomir Vuksanović je diplomirani ekonomista.

Radno iskustvo, između ostalog, sticao je kao: nosilac funkcije izvršnog direktora „Građevinski nadzor i laboratorijska istraživanja“ AD Podgorica u periodu od 2018. godine do 2021. godine, izvršni direktor „Laboratorijski putni centar“ DOO Novi Sad, šef računovodstva u istom preduzeću, komercijalista u „Tehnoinvestu“ DOO Podgorica, dok je od oktobra 2021. godine određen za vršioca dužnosti direktora Uprave za saobraćaj.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila navedeni predlog ministra kapitalnih investicija i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 33 stav 2 Zakona o državnoj upravi, donijela Rješenje o imenovanju direktora Uprave za saobraćaj Radomira Vuksanovića,s tim što je dužan da položi stručni ispit za rad u državnim organima u roku od jedne godine od dana donošenja ovog rješenja.

“Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, već se može tužbom pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Crne Gore u roku od 20 dana od dana prijema rješenja”, saopšteno je iz Vlade.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *