Monstat: Kvadrat stana skuplji na sjeveru nego u Podgorici

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.161 eura i manja je za 2,8% u odnosu na treći kvartal 2021. godine, pokazuju podaci Monstata. Preliminarni podaci pokazuju da je kvadrat stana u novogradnji za 15,3% veća u odnosu na četvrti kvartal 2020. godine.

Monstat je saopštio kako direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2021. godine ima učešće prosječne cijene m2 stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na isti period prethodne godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu 2021. godine iznosila je 1.232 eura, u primorskom regionu je iznosila 1.370 eura, u središnjem regionu 610 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1.399 eura”, saopštio je Montstat.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u četvrtom kvartalu 2021. godine iznosila je 1.209 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 550 eura.

Check Also

Apple oborio nekoliko rekorda, ali prihodi manji nego prije godinu dana

Američki tehnološki gigant Apple objavio je najnovije kvartalne poslovne rezultate. Broj instaliranih uređaja ove kompanije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.