Kompanija Nestle prodala udio u L’Orealu za deset milijardi dolara

Dodajte komentar

Kompanija Nestle objavila je danas da je tokom prethodne godine njen organski rast dostigao 7,5 odsto, sa realnim unutrašnjim rastom od 5,5 odsto i rastom cijena od dva odsto.

Ukupna prodaja porasla je za 3,3 odsto, na 87,1 milijardu švajcarskih franaka. U isto vreme, deviznom poslovanju prodaja je pala za 1,3 odsto, navedeno je u saopštenju kompanije.

Dodato je da se u toku ove godine očekuje godišnji organski rast prodaje od oko pet odsto, kao i osnovna marža operativne dobiti pri trgovanju od 17 odsto do 17,5 odsto, prenosi Beta.

Izvršni direktor kompanije Nestle Mark Šnajder (Mark Schneider) istakao je da se ona u toku prethodne godine fokusirala na sprovođenje dugoročne strategije i povećanje ulaganja u rast, dok se istovremeno bavila izazovima prisutnim u globalnom lancu snabdijevanja, prenosi Biznis.rs.

U razgovoru za američku mrežu CNBC, Šnajder je rekao da će kompanija biti „otvorena za velike poslovne dogovore“ jer ponovo potvrđuje svoju strategiju rasta nakon smanjenja vlasničkog udjela koji je imala u L’Orealu.

Nestle je smanjio svoj udio u kompaniji L’Oreal sa 23,3 na 20,1 odsto u decembru, tako što je na prodatim akcijama zaradio 10 milijardi američkih dolara.

„Bili bismo otvoreni da ponovo dogovorimo neko veliko ulaganje. Da li se osjećamo prinuđenim da to uradimo? Ne. Da li smo otvoreni za to? Da“, lakonski je ilustrovao aktuelnu poziciju firme Mark Šnajder za CNBC.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *