Gori brod sa 4.000 Volkswagen automobila

Dodajte komentar

Auto-industrija je opterećena nestašicama i pandemijom izazvanim zastojima u lancu snabdijevanja. Da stvar bude gora, jedan teretni brod koji prevozi hiljade novih vozila u Sjevernu Ameriku već satima gori u Atlantskom okeanu.

Više od dvije stotine metara dugačak teretnjak Felicity Ace bio je na putu od Njemačke ka Sjedinjenim Američkim Državama kada se zapalio. Posadu je kasno u srijedu evakuisala portugalska mornarica, izvještava AP.

Još uvjek je u plamenu, nedaleko od obale Portugala, a na njemu se nalazi 3.965 automobila marke Volkswagen.

„Svjesni smo incidenta koji je uključivao teretni brod koji je prevozio vozila kompanije Volkswagen Group preko Atlantika“, naveo je portparol kompanije u mejlu Business Insideru.

„U ovom trenutku nismo svjesni da li ima povređenih. Radimo sa lokalnim vlastima i brodarskom kompanijom na istrazi uzroka incidenta.“

Na brodu su, po svoj prilici, bili i luksuzni modeli brenda Porsche, kako javlja Arab News.

„Prodajni saloni će vam pružiti dodatne informacije o tome kako to utiče na vaše porudžbine čim budemo imali dodatne informacije i saznali puni obim problema. Naše trenutne misli su usmjerene ka 22 člana posade trgovačkog broda, za koje razumemo da su svi bezbjedni i zdravi u ovom trenutku“, izjavili su predstavnici Porschea za The Drive.

Izvor: Biznis.rs

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *