Njemačka priprema novi paket podrške ekonomiji

Dodajte komentar

Njemačka Vlada usvojila je danas predlog paketa poreskih olakšica za radnike i kompanije, produžujući niz mjera kojima država nastoji da ublažiti uticaj pandemije na ekonomiju.

Četvrti zakon o poreskim olakšicama u pandemiji koronavirusa uključuje izuzeće od obaveze plaćanja poreza na bonuse za radnike u sektoru zdravstvene i socijalne zaštite do iznosa od tri hiljade eura i niz poreskih olakšica za firme.

Predlog zakona uključuje i odredbe koje firmama omogućuju da u kraćem roku odbiju od poreskih obaveza ulaganja u ovoj godini i da u većoj mjeri odbijaju gubitke od zarade u prethodnim godinama, kako bi smanjile poreske obaveze, prenosi Hina.

Vrijednost paketa dostići će do 2025. godine oko 11 milijardi eura.

Ministar finansija Kristijan Lindner, rekao je novinarima da je paket doprinos stabilizaciji ekonomskog oporavka i jačanju privrede.

Njemačka ekonomija smanjila se u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju 0,7 odsto u odnosu na prethodna tri mjeseca, zakočena ograničenjima uvedenima prošle jeseni kako bi se zaustavio četvrti talas zaraze Covidom-19 i poremećajima u lancima nabavke.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *