Michelle Simmons vodiće Microsoftovu podružnicu u srednjoj i istočnoj Evropi

Dodajte komentar

Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft „Multi-Country“* podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Evrope, među kojima je i Hrvatska. Prethodno je bila rukovodilac marketinga i operacija za cijelu centralnu i istočnu Evropu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Holandiji.

U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tokom karijere zauzimala je brojne pozicije širom srednje i istočne Evrope, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoftovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji rukovoditeljke marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoftovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Evropi.

„Oduševljena sam što imam priliku da vodim Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Evropi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući kompanijama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Radujem se saradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji,” rekla je Michelle Simmons.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *