Kompanija Virdžin Galaktik ponovo pokreće prodaju karata: Put u svemir za 450.000 dolara

Dodajte komentar

Kompanija Virdzin Galaktik, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona, saopštila je da danas ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir, što je podstaklo rast njenih akcija za više od 10 posto na trgovanju prije otvaranja Vol strita.

Cijena jedne karte je 450.000 dolara, i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara, prenosi Rojters.

“Planiramo da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine, naveo je glavni izvršni direktor Virdzin Galaktika Majkl Kolglejzer”, navodi se u saopštenju, prenosi Dan.

Akcije Virdzin Galaktika su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto, pošto je kompanija odložila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022.

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici Budući austronauti, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir prije njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući SpejsEks Ilona Maska i Blu Oridzin Džefa Bezosa, rade na tome da kosmički turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale obične građane, dodaje britanska agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *